Wat volgt zijn onze standaard afspraken met een verkoper:

1. alle kosten gemaakt door De Bergh en Partners N.V. zijn ten laste van het kantoor en zijn inbegrepen in het commisieloon van het kantoor. Dit omvat alle publiciteit, de administratie, bezoeken, informatieverstrekking, ... tot en met de verkoopsrealisatie.
2. De opdracht wordt aangegaan voor een periode van bepaalde duur (volgens afspraak).
3. Het commisieloon is onderhandelbaar & de beste voorwaarden zijn steeds van toepassing!
4. Indien het pand niet verkocht zou worden is er GEEN fakturatie van welke kosten dan ook aan de verkoper.

De aangeboden diensten:

1. Wij evalueren en schatten de waarde van uw eigendom. Jarenlange expertise leidt tot accurate schatting die een correcte prijs oplevert, waardoor de transactie soepel verloopt.
2. Opmaken van een compleet verkoopsdossier met mooie en duidelijke foto’s én uitgebreide videoreportage, aanvragen van bodemattest en kadastrale gegevens tot het opzoeken van alle stedenbouwkundige informatie.
3. Publicatie van het pand via alle mogelijke dragers: etalage (gelegen op één van de drukste passagepunten van de stad), diverse internetsites, streekkranten, regionale bladen, gespecialiseerde vakpers,...
4. Verstrekken van inlichtingen aan kandidaat kopers en organiseren van de begeleide bezoeken voor ernstige kandidaten.
5. Onderhandeling met de kopers in samenspraak met de verkoper.
6. Opmaken van de verkoopovereenkomst, met gratis overlijdensverzekering voor de koper in de periode tussen de verkoopovereenkomst en het verlijden van de notariële akte.
7. En tot slot zijn er uiteraard geen kosten verbonden aan een Te Koop-stelling indien het pand tegen onze verwachtingen in niet verkocht zou worden. “No cure, No pay”
Samengevat: een complete aanpak die een stabiele negotiatie en afhandeling bewerkstelligt, waarin beide partijen in vol vertrouwen kunnen stappen.